söndag, juni 01, 2008

Machina.

Japanskt, galet och lågbudget.

När en till synes fredlig person i en östasiatisk film säger att våld är fel och aldrig en lösning - då kan man räkna med att samma person en akt senare kommer kicka butts.

Och det är precis vad The Machine Girl gör. Hon gör det i en film med låg budget, halvdanna specialeffekter, ett och annat felklipp, kontinuerlighetsmissar och slagsmål där slagen kan missa motståndaren med en halvmeter och ändå golva dem. Det hela sker samtidigt som det regnar blod över allt och alla.

Men nog är det underhållande. Och trots en del hantverksmässiga missar råder inga tvivel om estetikens betydelse - såsom det alltid borde vara. Digitalt foto till trots blir det många lyckade bildkompositioner. Tillsammans berättar de en "enkel" historia om hämnd i en värld där de onda verkligen är genomruttna, vettlösa och vidriga och de goda tvingas bli något värre.

Så värst sugen på sushi blir man dock inte efteråt.

På tisdagen 3/6 släpps den i USA. Köp!

Din för bara 150 kronor via Swedisc eller 13 bucks på Amazon. Så det så. Trailer kan laddas ned här (kan behöva högerklickas/save as).


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det känns som att vissa filmer kan "göra sig" digitalt, för att formatet inte är en kompromiss, utan ett medvetet val som skapandet anpassats efter. Nu vet jag inte hur det ligger till med denna film, men när man kollar på trailern är det inte mkt att störa sig på - det ser bara koolt ut :-)

osk. sa...

Medvetet och medvetet...jag skulle gissa att de inte hade råd med något annat än digitalt - men de verkar ha gjort precis allt vad de förmår för att få det bra!