måndag, november 20, 2006

FISK.

På ”PI till u die”, Pseudofilosofiska Iakttagelsers tidigare hemvist, publicerades den femtonde maj förra året en artikel om fisk.


Eftersom inget tycks ha förändrats sedan dess och Fiskfrämjandet fortfarande ökar sin makt och inflytande tänker jag nu göra ännu en attack i sanningens namn!

Denna gång gäller det avslöjandet av en fisk som gömmer sig i det hemskaste av vatten – samt i ICAs fiskgratänger! Närmare bestämt ett vidunder vid namn Alaska Bleka, men som med allt ont har den olika alias: Alaska Pollock, Whiting, Big Eye för att nämna några.

Om inte bilden ovan på denna fulaste av fiskar är avskräckande nog, kanske dessa fakta öppnar upp era ögon:
-Fisken dumpades tidigare överbord eftersom den ansågs vara helt värdelös.

-Den användes som industrifisk till minkfoder och det mesta som fångas idag går till djur- och fiskfoder.
-Gamla erfarna yrkesfiskare i delstaten British Columbia, Canada, kallar denna fisk för awkward.
-Har kallats för havets skräpfisk.
-Etymologi: Det vetenskapliga fisknamnet Theragra chalcogramma kommer bland annat från grekiskans ther (odjur) och agra (föda).


Och om ni tror er kunna undgå denna fisk genom att undvika ICAs fiskgratänger; om ni tror det är säkert att sjunka ned på McDonald’s och sätta tänderna i en härlig McFish, eller varför inte gå till Burger King och sluka en av deras motsvarigheter? Tänk igen! Dessa burgare innehåller samma fula fisk!

För dig som tror att detta bara är dumt påhitt och lögn, kan läsa mer om fula fiskar som du säkert ätit på Kent Anderssons fisksida och se att varje ord om arten stämmer. Om du sedan tvivlar på att Ronald och hans kungliga majestät skulle vara så grymma att servera denna jättefula varelse kan du klicka ovan på de rätta länkarna för att se hur djupt Fiskfrämjandets konspiration faktiskt når!

Inga kommentarer: